Kun sitä alkaa olla ikämies myös "Rantaneuvos" Eero Antero Seppänen suomussalmelaiseksi syntynyt 1949 ja tätä ainut kertaista matkaa vielä tekemässä teidän kanssanne.

En malta olla enää kertomatta viime vuosikymmenten aikana heikoissa kantimissa olevasta terveyspalveluistamme, eräät kyläläiset ovatkin jo kääntyneet minun puoleen ja käskeneet kirjoittamaan tänne mielipide omasta ja minuun yhteyttä ottaneitten puolesta kuinka kainuun sote sotku ei anna kaikille kuntalaisille edes perusterveys palvelua, neuvosta oikein hävetää olla kuntalainen tästä johtuvasta syystä. Mennään sitten ajassa taakse päin aina viisikymmentä ja kuusikymmentä luvuille saakka, meillä oli silloin tasan yksi kunnanlääkäri tohtori Unto Tuure ja kuntalaisia noin 16 000 tuhatta lasku tavasta riippuen ja omasta lapsuutestani kun vielä muistan sen ajan vielä nytkin kuinka pääsin lääkäriin heti ja samalla reissulla jolloin minut myös leikattiin tohtori Unto Tuuren toimesta.

Tuleville sukupolville kerron tohtorin ainut kertasesta edesottamuksesta ja ollut eräs maanantai aamu ja päivitys oli juuri alkanut ns, vanhassa nimismiehentalossa ja tien täydeltä päivystykseen tulijoita ei mennyt kuin hetki kun tohtori Unto Tuure komensi luulot sairaat kotiisa ja niitä oli ollut suuri osa tulijoista, ps, luulosairaita on vieläkin eräs nykyinen lääkäri ties kertoa. Kuusikymmentä luvulla pääsin myös samana päivänä päivitykseen ja jopa leikkaus pöydälle minäkin pääsin toistamiseen omassa kunnansairaalassamme ja vielä olen hengissä lääkärin kun olivat sanan varsinaisessa merkityksessä lääkäreitä ja olivat jopa kutsumus ammatissaan ja vielä hyvin puutteellislla välineillä hoidot tehtiin leikkauspöydällä.Tämän päivän lääkärimme pyörittävät vain laen säätäjiemme dyrokratisia lakeja niin tunnollisesti että näyttää siltä että siinä jopa unohtuu päivistykseen tuleva asiakas, asiakas on vain sivuseikka, byrokratian pyörittäminen, taita olla jopa nautinto nykyajan lääkärikunnalla. "Rantaneuvoksen" Eero Antero Seppäsen ehdotus olisi se vanha ja jo kauvan sitten hyväksi haivattu malli päivystykseen tuleva pääsee ilman ajanvarausta lääkäriin ja välistä poistamme sen sairaanhoitajankin ja josta minulla on vain huonoja kokemuksia. Tein jo silloin omakohtaisen valinnan tämän sairaanhoitajan ovea en aukaise enää koskaan, minulla on nyt valinnan vapaus.

Ja vielä tässä hyväksi lopuksi onko ambulanssien henkilökunta Kainuun sotessa niin huonoa osaamista ettei tiedä kuka täällä perukassa pääsee kyytiin kun jo paritunnin kuluessa ambulanssin käynnistä asiaks tilaa jo itsellen taksi pääseen Kainuun sairaalan asiakkaaksi. Kirjailija,"Rantaneuvos"


Kirjailija,”Rantaneuvos” Sukututkimustohtori
Eero Antero Seppänen Suomussalmi
Kiannanniementie 128 a 89740 Kianta
E-mail suku.seppanen@gmail.com
Puh: 040-8505957 tai 040-3718195