Taaskin tuli serkku vastaan sanoisi tässä kohtaan varmaankin Hyrynsalmella asuva kotiseutuneuvos Kalle Juntunen hyvin ansiotunut myös sukujen tutkimuksessa.

Tästäpä sain itselleni uuden haastavan sukuselvitys tehtävän pitkäksi aikaa selvittää kaikki Ylä-kainuun vanhat suvut. se on jo tuottanut hyviä hedelmiä, nyt minullakin on sukulaisia lähes kaikista suvuista, vaikka kukaan seppänen ei sitä ole rohjennut ääneen sanomaan minulle kuin Puolanka lehden omistaja Tuomo Seppänen.

Lähdin ensin selvittämään isovanhenhempieni sukua äitini puolelta ja eikä se ollut mikään yllätys kun mummoni oli omaa sukua Moilanen ja ukkini teki mummostani taas vaihteeksi Väisäsen. Ei siinä sitten kaikki mummoni äiti ei ollut Moilanen vaan Vääkiön Anni Pyykkönen, jonka tuli uuventalon Heikki Moilaselle eukoksi Vaarannivaan Näljängälle. Ja yhä senkun paranee kun uuvessatalossa oli neljä Heikkiä yhtäaikaa ja kaikki tietenkin piti erottaa korkonimien kautta ja minun ukkini Heikki Väisänen oli vävy Heikki. Talon vanhaisäntä oli Heikki Moilanen eli kansanomaisesti "Jämäkkä". Hänen poikansa Henrik oli yhtä kuin Hente ja sokerina pohjalla Heikki Moilanen äitin ensimmäinen serkku oli sitten pikku-Heikki.

Sukuni Pyykkösistä emme pääse vieläkään eroon, sillä nimittäen ukkini Heikki Väisäsen äiti oli Päävaaran Elsa Pyykkönen s. 14.09.1867, ja kotiseutuneuvos Kalle Juntusen mummo on myös omaa sukua Pyykkönen ja kun kerta näin on niin kehoitankin kaikkia Pyykkösiä lähestymään allekirjoittanutta sukuselvitysten aktiivi toimijaa sukukirjanne tekeminen on nyt näissä käsissä, ainakin se siltä näyttää.

Moilas juhlat juhlittin jo viimeviikon lopulla ja kohta kutsutaan Pyykkösiä yhteisiin juhlaan jos vain niin Pyykköset asian päättävät itse.

Sukututkimus terveisin kirjoitti
Eero Antero Seppänen
Kiannanniementie 128 a
89740 Kianta